Това заяви пред БНР бившият енергиен министър Мирослав Севлиевски. По думите

...
Това заяви пред БНР бившият енергиен министър Мирослав Севлиевски. По думите
Коментари Харесай

Мирослав Севлиевски: Енергетиката е горещ картоф. Трябва да бъде хванат с ръцете на всички участници

Това съобщи пред БНР някогашният енергиен министър Мирослав Севлиевски.

 

По думите му измежду обществото доминира чувството за неправда във връзка с енергийната сфера. Той изрази мнение, че енергетиците се усещат изоставени.

 

" Този въпрос обаче няма да се реши на улицата. Днес се събудихме внезапно и казахме, че не ни харесва това, което в последните няколко години приказваме. Всички в " Марица Изток " знаят, че няма да може да се работи по същия метод, както се е работило. Трябва да се откри нов, който да е потребен за всички. Има го и оня бенгалски огън с парите, които ще бъдат дадени. Когато се раздават пари, всички имат възприятие, че няма да има правдивост ", сигнализира някогашният енергиен министър.

 

Севлиевски означи също по този начин, че хората в " Марица Изток " от години считат, че някой ги краде или се облагодетелства за тяхна сметка. 

 

" Голямата неточност на политиците през днешния ден е, че не са вкарали задоволително бистрота. Но не имам вяра да има огромни секрети. Всички участници в днешните митинги, отпред с профсъюзите, са знаели кой какви проекти има, за какви планове се приказва, по какъв метод ще бъдат изхарчени парите ", счита той.

 

Ситуацията в света е радикално друга и енергетиката е радикално друга, откогато стартира войната в Украйна, разяснява още експертът.

 

" Европа и Русия към този момент не се обичат и евентуално дълго време няма да се обичат. Енергийните източници и ползване явно ще бъде друго ", добави специалистът.

 

Севлиевски не счита, че кабинетът може да бъде свален.

 

" И че през днешния ден може да се случи някаква друга управническа настройка. Това е кабинетът, който има поддръжка в Европа. Има и парламентарна поддръжка. Няма да стане нищо ново ", акцентира той.

 

Бившият енергиен министър е оптимист, че синдикати, миньори и държавно управление ще намерят това сечение, което е потребно за България. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР